Zdravé vyprážanie s teplovzušnou fritézou

Zverejnené: 30.05.2019

Fritézy, z ktorých prská horúci olej a pach prepáleného oleja sa valí celým bytom, už dávno nie sú v móde. Jedlo dnes dokážete vysmažiť už bez kvapky oleja, čo z neho robí zdravé jedlo. Ako? S využitím teplého vzduchu. Ak si myslíte, že to predsa nebude “ono”, presvedčíme vás o opaku.

Problémom klasicky vyprážaných jedál je, že obsahujú veľa tuku a kalórií. Pri klasickom fritovaní musíte jedlo ponoriť do horúceho oleja a ak si takéto maškrty doprajete často, zvyšujete u seba riziko kardiovaskulárnych ochorení, obezity či cukrovky. Vyprážať sa však sa dá aj bez kvapky oleja a výsledok bude dokonca ešte chutnejší a najmä zdravší.

Výhody teplovzdušnej fritézy

Teplovzdušné fritézy väčšinou využívajú k fritovaniu technológiu Twin TurboStar, ktorá horúci vzduch roztáča do akéhosi silného tornáda. Vzduch vďaka tomu prechádza celý košíkom, jedlo sa prepečie a dokonca sa z neho vysaje prebytočný tuk, ktorý zachytí redukčná nádoba.

Pečenie i grilovanie

Okrem toho fritovania môžete v teplovzdušnej fritéze piecť či grilovať. Fritéza Klarsten Vitair Turbo pomocou halogénového infračerveného výhrevného telesa umožňuje rýchlu a zdravú prípravu mäsa, rýb či zeleniny. Revolučná konštrukcia a vetracia technológia zaručuje rovnomerné pôsobenie tepla a zachovanie štiav. Podľa toho, aký druh jedla pripravujete, si fritéza nastaví teplotu a vy sa nemusíte o nič starať.

Pridať nový komentár

Váš email sa nebude na stránke zobrazovať.
   __     _  _    __        __  _____       _ 
/ /_ | || | \ \ / / |___ | __| |
| '_ \ | || |_ \ \ /\ / / / / / _` |
| (_) | |__ _| \ V V / / / | (_| |
\___/ |_| \_/\_/ /_/ \__,_|
Enter the code depicted in ASCII art style.