Jar je o čerstvej zelenine a bylinkách. Nenechajte odísť jar bez toho, aby ste si vychutnali tie svieže chute sezónnych potravín. Jedlo je predsa radosť a s našimi jednoduchými receptami budete mať kompletné jarné menu hotové šmahom ruky. A nezabudli sme ani na sladkú bodku na záver.
Jarná krémová polievka so žihľavou
-
1 lyžica masla
-
mladý špenát
-
1 hrsť žihľava
-
soľ a mleté čierne korenie
-
smotana na varenie
-
2 ks vajcia
-
pažítka
-
strúhaný syr
Špenát a žihľavu krátko porestujte na rozpustenom masle, podlejte vodou a dochuťte soľou a korením. Hrniec prikryte a pomaly duste 20 minút. Vymixujte ponorným mixérom do hladka, zjemnite smotanou a rozšľahaným vajíčkom. Hotovú polievku posypte syrom, pažítkou a podávajte s opečenou cesnakovou bagetkou.
Špargľová panvička so šunkou bylinkami
-
2 hrnčeky cestoviny (odporúčame kolienka)
-
400 g zelená špargľa
-
1 žltá paprika
-
olivový olej
-
6 ks paradajky
-
180 g kvalitná dusená šunka
-
čerstvá petržlenová vňať
-
čerstvá bazalka
-
1 lyžička kajenské korenie
-
strúhaný parmezám
-
soľ
Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu. Medzitým nakrájajte špargľu na kúsky a pražte na oleji do chrumkava. Paradajky a šunku nakrájajte na kocky, papriku na pásiky, dajte k špargli a chvíľu restujte. Pridajte uvarené cestoviny, nasekané bylinky, kajenské korenie, posypte parmezánom a dosoľte podľa chuti. Všetko dobre premiešajte a môžete podávať,
Svieži jahodový krém s mascarpone a mätou
-
250 g mascarpone
-
100 g práškový cukor
-
50 g biela čokoláda
-
1 hrsť čerstvá mäta
-
150 ml šľahačková smotana
-
400 g čerstvé jahody
Mascarpone vymiešajte s práškovým cukrom, pridajte rozpustenú čokoládu, šľahačku a vyšľahajte hladký krém. Polovicu jahôd rozmixujte a zvyšok nakrájajte na väčšie kúsky. Na dno pohára navrstvite kúsky jahôd. Nasleduje vrstva mascarpone krému a vrstva rozmixovaných jahôd. Vrch ozdobte lístkom mäty a nechajte stuhnúť v chladničke.
Pridať nový komentár