Pikantné menu, ktoré rozpáli srdce aj telo

Zverejnené: 14.02.2021

Február je mesiac, kedy máte zahodiť za hlavu všetky problémy, hádky, nedorozumenia a upriamiť pozornosť na to, čo je vo vzťahu najdôležitejšie – LÁSKA. 

Aby ste tento rok nezostali iba pri slovách a kytici ruží, prekvapte partnera špeciálnou romantickou večerou. Pripravili sme pre vás kompletné pikantné menu, ktoré si vychutnáte nielen pri stole...

Predjedlo: Zapečené vajíčko v avokáde s parmezánovou krustou

Silu avokáda poznali už starí Aztékovia a dali mu príznačné pomenovanie „semenníkový strom“. Už vám asi nemusíme viac vysvetľovať, prečo avokádo nesmie vo vašom menu chýbať.

Ingrediencie

  • 1 zrelé avokádo

  • 2 vajcia

  • soľ a mleté čierne korenie

  • parmezán

Avokádo rozkrojte pozdĺžne na polovice a vyberte kôstku. Vezmite lyžicu a zväčšite jamku po kôstke. Vajíčko rozbite, vyklopte do jamky, posoľte a okoreňte. S druhou polovicou avokáda naložte rovnako. Vložte do vyhriatej rúry a po 10 minútach zasypte parmezánom. Potom dajte ešte na 4 minúty zapiecť.

Hlavný chod: Losos na zelerovom pyré

Ryby a morské plody obsahujú veľa minerálov a zdravých tukov. Dodajú telu energiu a tú bude treba spotrebovať. Zeler je vaša tajná zbraň pri dvorení. Obsahuje androsterón, čo je hormón zvyšujúci potenciu. Ba čo viac, po jeho konzumácii sa budete cítiť atraktívnejší. 

Ingrediencie

  • 2 filety z lososa

  • sušený alebo čerstvý kôpor

  • olivový olej

  • soľ a mleté biele korenie

  • 1 koreň zeleru

  • 1 lyžica masla

  • muškátový oriešok

  • 1 citrón

Lososa umyte, vložte do zapekacej misy, potrite olejom, kôprom, soľou a korením. Dajte do rúry, vyhriatej na 220 °C a pečte 20 minút. Medzitým pripravte zelerové pyré. Zeler očistite, umyte, nakrájajte na kocky a varte v osolenej vode domäkka. Uvarený preceďte, rozmixujte dohladka, pridajte maslo, trošku muškátového orieška a premiešajte. Pyré naservírujte na tanier, na vrch položte lososa a pokvapkajte šťavou z citróna. 

Dezert: Čokoládová bomba s horúcimi jahodami

Čokoláda je mocná čarodejnica. Aspoň čo sa týka lásky. V kombinácii so zmyselne červenými jahodami okúzli nielen na tanieri. Zakončite večer čokoládovým suflé s jahodami.

Ingrediencie

  • 100 g kvalitnej horkej čokolády

  • 2 vajíčka

  • 100 g hladkej múky

  • 100 g trstinového cukru

  • 100 g masla

  • Čerstvé jahody

  • amaretto

Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli spolu s maslom. K tekutej čokoláde postupne pridávajte múku. Vajíčka vyšľahajte s cukrom do peny a zľahka zapracujte do čokoládovej zmesi. Cesto nalejte do malých formičiek a vložte do rúry, vyhriatej na 180 °C. Pečte 7 minút. Upečené hneď vyklopte. Jahody podlejte trochou vody, pridajte amareto a chvíľu duste. Čokoládové sufflé prelejte jahodovou polevou a oslávte sladkú lásku. 

Pridať nový komentár

Váš email sa nebude na stránke zobrazovať.
              _   _____  _  __  _   
_ _ __| | |__ / | |/ / | |_
| | | | / _` | / / | ' / | __|
| |_| | | (_| | / /_ | . \ | |_
\__, | \__,_| /____| |_|\_\ \__|
|___/
Enter the code depicted in ASCII art style.