Päť tipov na dobrú nátierku

Zverejnené: 27.02.2021

Nátierky sú vskutku vďačné. Stačí nahádzať pár surovín do mixéra a máte výborné raňajky, rýchlu večeru aj pohostenie pre nečakanú návštevu. Avšak jesť dookola tú istú nátierku omrzí každého. Inšpirujte sa našimi receptami na fantastické nátierky, ktoré prelomia fádnosť vo vašej kuchyni. Stačí k nim naservírovať čerstvé pečivo, chrumkavú zeleninu a hostina je na stole. 

Zdravá zelerová s chrenom

Ingrediencie

  • 1 menší zeler (koreň)

  • 1 červenú cibuľu

  • 250 g jemného tvarohu

  • 2 lyžice smotanového jogurtu

  • 2 lyžice chrenu

  • 1 lyžicu olivového oleja

  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 citrón

Zeler očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Cibuľu nasekáme nadrobno, pridáme k zeleru. V čistej miske vymiešame tvaroh, jogurt, chren, olej a pridáme k zelenine. Dochutíme soľou, korením a šťavou z citróna. Podávame s čerstvým pečivom. 

Farebná cviklová nátierka s cottage syrom

Ingrediencie

  • 200 g uvarenej cvikle

  • 250 g cottage cheese

  • čerstvá pažítka

  • bazalka

  • šťava z polovice citróna

  • muškátový oriešok

  • soľ

Cviklu rozmixujeme v mixéri, pridáme cottage cheese, nasekanú pažítku, lyžičku sušenej bazalky a šťavu z citróna. Pristrúhame štipku muškátového orecha, dosolíme podľa chuti a poriadne premiešame. Podávame s čerstvým pečivom. 

Labužnícka s párkom

Ingrediencie

  • 5 hydinových párkov

  • 3 lyžice majonézy

  • 4 lyžice kečupu

  • 1 lyžica kyslej smotany

  • 1 čili paprička

  • soľ podľa chuti

Párky olúpeme, nakrájame na kolieska a dáme do mixéra. Pridáme majonézu, kečup, kyslú smotanu na zjemnenie a nasekanú čili papričku. Ak nemáme radi pikantné, čili vynecháme a nahradíme čiernym korením. Všetko mixujeme dohladka, dochutíme soľou a dáme do chladničky. Vychladnutú nátierku podávame s hriankami alebo natrieme na rožok. 

Falošná paštétová

Ingrediencie

  • 5 vajec 

  • 2 cibule

  • 30 g masla

  • hrsť obľúbených húb

  • 100 g vlašských orechov

  • soľ, mleté čierne korenie

Vajcia uvaríme natvrdo. Cibuľu nasekáme nadrobno a spolu s hubami opražíme na masle. Vychladnuté vajcia dáme do mixéra, pridáme orechy, hubovú zmes a rozmixujeme. Nátierku dochutíme soľou, korením a podávame. 

Originálna syrová s pivom

Ingrediencie

  • 200 g plesnivého syra typu hermelín

  • 150 g taveného syra

  • 50 g masla

  • 1 dcl svetlého piva

  • 2 šalotky

  • 2 lyžičky údenej mletej papriky

  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Plesnivý syr rozmixujeme s taveným, pridáme maslo, pivo a rozmixujeme. Šalotku nasekáme nadrobno, pridáme k zmesi, dochutíme koreninami, premiešame a máme hotovo.

Foto: pexels.com

Pridať nový komentár

Váš email sa nebude na stránke zobrazovať.
  _____  __   __         _____  ____  
|___ | \ \ / / _ __ |__ / | ___|
/ / \ V / | '__| / / |___ \
/ / | | | | / /_ ___) |
/_/ |_| |_| /____| |____/
Enter the code depicted in ASCII art style.