Viete, prečo je jar úžasná? Pretože ponúka neodolateľnú ponuku sezónnej zeleniny a byliniek. Jarná cibuľka, reďkovky, medvedí cesnak či pažítka prinesú závan sviežosti a farieb do vašej kuchyne. A k tomu tá vzácna májová bryndza. Vyskúšajte recepty na najlepšie jarné nátierky. Budete si prsty oblizovať.
Tvarohová s jarnou cibuľkou a chrenom
-
1 zväzok reďkoviek
-
1 ks cibule
-
4 lyžice kyslej smotany
-
2 lyžičky chrenu
-
1 lyžicu masla
-
soľ a čierne korenie
-
šťava z 1/2 citróna
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na masle a necháme vychladnúť. Reďkovky nastrúhame na jemno, zmiešame so smotanou, chrenom, dochutíme korením a soľou. Nakoniec premiešame s osmaženou cibuľkou a citrónovou šťavou.
Krémová vajíčková s pažítkou
-
5 vajec
-
2 lyžice masla
-
1 lyžica plnotučnej horčice
-
čerstvá pažítka
-
soľ a čierne korenie
Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misky. Pridáme horčicu, maslo a rozmixujeme ponorným mixérom. Pažítku nasekáme nadrobno, pridáme k základu, dochutíme a môžeme podávať.
Bryndzová s medvedím cesnakom
-
200 g bryndze
-
3 lyžice kyslej smotany
-
hrsť medvedieho cesnaku
-
sladkú červenú mletú papriku
-
čierne mleté korenie
V miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme nadrobno nasekané lístky medvedieho cesnaku, červenú papriku a korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešame a podávame s čerstvým chlebom.
Vegetariánska s naklíčenou rukolou
-
180 g tofu
-
2 lyžice sezamovej pasty tahini
-
2 hrste naklíčenej rukoly
-
mletá rasca
-
čierna himalájska soľ
Tofu rozmixujeme s tahini. Pridáme klíčky rukoly, trocha mletej rasce a soľ. Premiešame a máme hotovo.
Pridať nový komentár