Naopak, pri vhodnej príprave, stojí popcorn za pozornosť.
Kukurica, z ktorej sa popcorn pripravuje je charakteristický tým, že má málo tuku a veľa vlákniny. Pukance navyše neobsahujú lepok, čo je dobrá alternatíva pre tých, ktorým táto látka v potravinách škodí.
Za zmienku stojí, že pukance obsahujú draslík a železo, ale aj vitamíny skupiny B (B1, B2) a sto gramov pukancov obsahuje iba cca 370 - 400 kilokalórií. Nie sú teda žiadnou hroznou kalorickou bombou. Nadýchané pukance okrem toho nezaťažujú žalúdok.
Výčitky po zjedení popcornu v kine alebo doma pred televízom, teda mať nemusíte. Americký výskumník Joe Vinson dokonca tvrdí, že popcorn je vlastne celkom zdravý a údajne pomáha aj pri chudnutí. Podľa tohto pána vypukaná kukurica obsahuje aj veľké množstvo antioxidantov, ktorých dokonca obsahuje viac ako ovocie či zelenina. Antioxidanty sú dôležité pre naše zdravie lebo pomáhajú telu bojovať proti škodlivým látkam a pôsobia preventívne pred vznikom niektorých ochorení, konkrétne napríklad rakoviny.
Potrebujete na to vyšší hrniec alebo hlbokú panvicu s pokrievkou, do ktorej vložíte tri polievkové lyžice suchých kukuričných zŕn a tri polievkové lyžice kvalitného oleja. Prikryjete pokrievkou. Po krátkom čase budete počuť zrná hlasno pukať. Keď dopukajú, znamená to, že sú hotové. Pukance potom stačí vhodne ochutiť tým, čo máte radi. Ak použijete hlbokú nepriľnavú grilovaciu panvicu, olej vôbec nemusíte použiť.
Popri zmrlinovači a jogurtovači je popcornovač jedným z najpopulárnejších malých pomocníkov v domácnosti.
Pridať nový komentár